نماینده مردم اصفهان: اگر توسعه سیستم خورشیدی در اصفهان افزایش یابد، می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار به درآمد زایی خانوارهای اصفهانی موجب گردد. در این راستا ما نیز به شدت از این طرح استقبال می کنیم و تمامی فعالیت های مورد نیاز کسب مجوز در ارتباط با وزارت نیرو، گرفتن وام از بانک ها و ... را متقبل خواهیم شد.
اگرچه میزان بارشها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما همچنان نگرانیهایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراکه تنها یکسوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است که میتواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص کند.
نتایج مطالعات نشان میدهد که خشکسالیهای اخیر، سبب افزایش انتشار گازهای دی اکسید کربن شده، زیرا سوختهای فسیلی، جایگزین انرژیهای پاک در نیروگاههای برق آبی شدهاند.
در حالی که رییس جمهور در حال دفاع از بودجه سال ۹۸ بود تعدادی از نمایندگان خوزستان با تجمع مقابل مانیتور مجلس در کنار محل سخنرانی رییس جمهور جو مجلس شورای اسلامی را ملتهب کردند.
در سالهای خشکسالی و افزایش دمای هوا، تنشهای آبی نیز در مناطق درگیر با این مشکلات رخ میدهد. پژوهشگران تلاش میکنند با توسعه نوعی سیستم هشداردهنده اولیه، از ویرانیهای ناشی از خشکسالی که موجب بروز تنشهای جغرافیایی میشود، پیشگیری کنند.
هرچند صنعت آبیاری نوین از سال ۱۳۴۸ درایران شکل گرفته، اما در ۲ دهه اخیر و به دلیل کم آبی و خشکسالی های متوالی روش آبیاری قطره ای به عنوان یکی از راه های مناسب برای کاهش مصرف آب کشاورزی رونق بیشتری گرفته است.
مدیرکل مدیریت مصرف و بهرهوری وزارت نیرو با اشاره به اینکه ایران جز ۲۰ کشور اول دنیا به لحاظ مصرف آب و انرژی است گفت: با استمرار وضعیت موجود بیشتر آبخوانهای کشور حداکثر تا ۱۵ سال دیگر از بین خواهند رفت.
زیست آنلاین: اشتغال آب محور در سرزمین خشک و فرا خشک ایران، وضع منابع آب را به حالت وخیم رسانده است و استمرار عدم مدیریت مصرف به خصوص در بخش کشاورزی می رود تا آینده ای مبهم پیش روی ایران قرار دهد. اکنون شرایط به جایی رسیده است که به جای بحران باید از وضعیت وخیم آب صحبت کنیم.بی شک بخشی از این شرایط به وضعیت اقلیمی ایران ارتباط دارد اما سهم عمده ای از ...
هدف گذاری برای آینده محیط زیست کشور و اینکه در نهایت آیا به توسعه پایدار با توجه به حفاظت از محیط زیست دست خواهیم یافت یا نه؟ بحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
تامین منابع آب شیرین پایدار به یک معضل در بسیاری از کشورهای جهان از تبدیل شده است. افزایش جمعیت و صنعتی شدن جهان از یک سو و از سوی دیگر تغییرات در میزان گرمایش دمای کره زمین که سبب افزایش خشکسالی، طوفان و سیل در اقصی نقاط جهان شده است به مشکلات مربوط به کمبود آب دامن میزنند.
گزارش ها حاکی از آن است که بر اساس پروتکلهای سازمان ملل متحد حق داریم که فقط ۴۰ درصد از آبهای تجدید پذیر را استفاده کنیم در حالیکه ایران بالاترین مصرفکننده آبهای تجدیدپذیر در جهان است.
پژوهشگر حوزه معماری و مهندسی ساختمان در ایتالیا اعلام کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و براساس گزارش تهیه شده توسط سازمان ملل پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی بحران آب در مناطق با اقلیم خشک و نیمه خشک، منجر به مهاجرت ۲۴ تا ۷۰۰ میلیون نفر گردد.
به گفته یک مسئول، با تداوم روند کنونی، سفرههای آب زیرزمینی ایران تا ۱۵ سال دیگر نابود خواهد شد. او همچنین از احتمال مواجه شدن ایران در سال ۲۰۵۰ با "کمآبی مطلق" خبر داد. مقامهای ایران آب را «مسئلهای امنیتی» میدانند.
خشکسالی ناشی از پدیده تغییر اقلیم، با شدت بیشتری، اکنون دامن مناطق خشک و نیمه خشک زمین را گرفته است، با کاهش محسوس توان منابع آبی، راهی به جز ترویج گفتمان صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف باقی نمی ماند.
وحید واسطه با بیان اینکه امسال سخت گیری ها برای تحویل آب سد شیرین دره به برنج کاران بیشتر می شود اظهار داشت: آب بر مبنای کشت برنج، تحویل نمی شود بلکه بر مبنای سایر محصولات انجام خواهد شد و بر این اساس برنج کاران با کاهش میزان آب روبه رو خواهند بود.
در چارچوب اقتصاد آب استفاده از ابزارهای مدیریت اقتصادی باید به گونه ای باشد تا ضمن حفظ تامین مقادیری از آب به عنوان یک کالای اقتصادی عمومی برای جامعه، علایم روشن به مصرفکنندگان مبنی بر اینکه آب در واقع یک کالای کمیاب است که باید بخردانه استفاده شود را نیز نشان دهد.